Goyal House

Our client Mr. Goyal House wanted a home where he and his family of four could switch off from the hectic schedules and demanding life. The residence benefits from an open-planned layout without any column hindering the space and lets one space flow into the next and makes the transition even. The basement comprises of a lavish home theatre system and a flexible and capacious space that is apposite for hosting frequent parties and informal gatherings. With the idea of complementing architectural fabric of the locality, the elevation has been raised to three floors. Though the spaces of this five bedroom residence are modern and contemporary in its character, we aimed at creating an atmosphere that more closely bouts the typology of a traditional residence, hence the use of Italian marble cladded façade with elaborate patterned jaalis of glass reinforced concrete. Its transformation from a bare shell to unique blend of design elements was a long-drawn process, but the result is a family home that draws inspiration from Marwadi culture and their vivid traditions. The result is a subtle exploration of a home that invites traditional and humble models.